Title Image

Driehoek bij BNR Nieuwsradio

Driehoek bij BNR Nieuwsradio

Marcel Belt werd november 2017 geïnterviewd door BNR Nieuwsradio over de overname van Driehoek. Hieronder kun je het fragment terugluisteren.

Tekst: Bastiaan Kleinjan

Het is één van de oudste merken van Nederland. Via een aantal omzwervingen langs Akzo (toen nog zonder Nobel), Sara Lee en Unilever is schoonmaakmiddel Driehoek sinds begin deze maand in handen van een Haarlemse ondernemer, die het merk weer op ooghoogte wil brengen in de supermarkt.

Marcel Belt van Marcel’s Green Soap klopte een half jaar geleden aan bij Unilever met de vraag of ze wilden praten over Driehoek. ‘Ik zag Driehoek in de supermarkt en dacht: ‘hee, dit is van Unilever’. Ik heb gebeld, we hebben wat gesproken en we waren er snel uit. Ik wilde het graag hebben en bij Unilever had Driehoek niet de focus’, vertelt Belt. ‘Mijn missie is om de hele markt te verduurzamen. Driehoek is een relevante en mooie toevoeging.’

 

Werk aan de winkel

Er staat Belt nog wel wat te doen. Want hoewel er elk jaar twee miljoen verpakkingen over de toonbank gaan, moet Driehoek wel opnieuw onder de aandacht worden gebracht bij consumenten. ‘We moeten aandacht geven aan het merk en het weer top of mind maken bij consumenten. Het merk is 120 jaar oud, maar heeft geen website of Facebookpagina. Dat is nooit een focus geweest bij Unilever. De uitdaging is om Driehoek weer op ooghoogte te krijgen in het schap van de supermarkt.’

Avatar foto

Erik van Bemmelen

Stel je vraag!

Bij GSC zijn we gek op vragen. Omdat wij geloven dat nieuwsgierigheid essentieel is voor vooruitgang. Dus tik maar in wat je wilt weten. We vinden niets gek.