Onze why, how en what

Green Soap Company: waarom doen we wat we doen en hoe doen we het?

Succes ontstaat zelden vanzelf. In sommige bedrijven zijn medewerkers ècht gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf en hun organisatie te halen. Ze zijn blij met wat hun organisatie doet en wat zij daaraan bijdragen. De begrippen WHY, HOW en WHAT vormen daarbij volgens de Britse auteur Simon Sinek de crux.

 

Sinek onderscheidt drie niveaus waarop organisaties en mensen functioneren: wat je doet (WHAT), hoe je het doet (HOW) en waarom je het doet(WHY). Het antwoord op de derde vraag is volgens hem verantwoordelijk voor succes, maar wordt opvallend genoeg vaak niet beantwoord waardoor écht succes er niet komt. Elke organisatie weet wat hij doet, de meeste weten ook wel hoe ze het doen, maar slechts weinige weten ook waaróm ze het doen, wat datgene is wat ze eigenlijk willen bereiken. Winst maken is vanuit deze invalshoek hooguit een resultaat, geen doel. Het gaat om de vraag: waar doe je het voor?

Green Soap Company: WHY, HOW en WHAT

Binnen Green Soap Company hebben we het antwoord op de vraag waarom (WHY) we doen wat we doen wèl beantwoord. Simpelweg omdat die ons drijft. Maar ook de WHAT en de HOW hebben wij op papier gezet. Voor onder anderen onze medewerkers, sollicitanten, stagiairs, leveranciers, retailpartners en mensen die onderdeel zijn van onze supply-chain. Kortom: voor iedereen die met of voor ons werkt of dat overweegt. Misschien voor jou?

Why?

Wij willen dat we ons huis, onze kleren en ook onszelf zó gaan schoonmaken en onderhouden, dat we er niet alleen zelf een stuk schoner van worden maar ook de wereld om ons heen. Zó maken we niet alleen een schoon huis voor onze kinderen vandaag maar ook een schonere wereld voor onze kinderen in de toekomst.

How?

  • Producten aanbieden die duurzaam zijn maar tegelijk ook lekker in gebruik
  • Producten aanbieden voor een prijs die een breed
    publiek zich kan veroorloven
  • Onze kennis met zoveel mogelijk leveranciers,
    afnemers en concurrenten delen zodat de verduurzaming zo snel en breed mogelijk plaatsvindt.

What?

Wij blijven ons continu verbeteren, door nieuwe kennis en technologie zijn we allemaal in staat om elke keer weer een stap te maken.

 

Wij werken met een flexibel team. Sourcing, transport en opslag zijn allemaal extern, waardoor we snel kunnen opschalen en geen kapitaal in vaste activa vastleggen.

 

Het team is een mix van purpose en profit. Wij zijn gedreven over wat we doen, maar runnen een commerciële operatie. En daarmee blijven we ook financieel onafhankelijk van donoren of geldschieters.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat we het opnemen tegen de grootste marketing- en merkenmachines van de wereld. Dus om succesvol te zijn moeten we snel, professioneel en vernieuwend zijn, in lijn met onze WHY, HOW en WHAT. Wij willen altijd een thuiswedstrijd spelen en dagen de gevestigde merken dan ook uit op de onderwerpen die wij belangrijk vinden.

Wat maakt ons anders dan andere bedrijven?

Wij ademen duurzaamheid. Alles wat we doen is erop gericht. Hiermee onderscheiden we ons van alle andere bedrijven die duurzame producten of merken ‘erbij doen’ om zo extra geld te verdienen en ‘gebruik te maken van de opportunity’. Het goede nieuws is: sommige grote bedrijven beginnen ons te volgen, zij het vanuit louter financiële motieven, niet om de wereld groener te maken.

Onze doelstelling

Het is ons doel om de gehele was-, schoonmaak- en persoonlijke verzorgingsmarkt te verduurzamen. Dit doel is natuurlijk nooit eindig, want elke keer is er wel weer een volgende stap te zetten om het duurzamer en toegankelijker te maken voor de consument. Wij hebben een voortrekkersrol en willen steeds voor de markt uit blijven lopen.

WHY, HOW en WHAT: wanneer zijn we succesvol?

Wij willen voorop blijven lopen en wij willen dat andere bedrijven ons blijven volgen. Wij willen de markt veranderen, niet veroveren.

Onze resultaten drukken wij vooral uit in onze bijdrage aan het veranderen van de markt.

Onze winsten worden grotendeels in de onderneming geïnvesteerd om nóg meer impact te kunnen maken. Zo kunnen we onze WHY, HOW en WHAT steeds beter invulling geven.

Stel je vraag!

Bij GSC zijn we gek op vragen. Omdat wij geloven dat nieuwsgierigheid essentieel is voor vooruitgang. Dus tik maar in wat je wilt weten. We vinden niets gek.