Organisatie

Organisatie van Green Soap Company

Green Soap Company heeft een platte organisatie met veel vrijheid voor individuen om zich te ontplooien als het gaat om bijdragen aan het realiseren van onze missie. Uiteraard moet er wel ‘gewoon’ gewerkt worden om de doelen te behalen die we ons stellen en de zaken aan te pakken die op ons afkomen. Twee belangrijke ankerpunten zie je overal in onze organisatie terug. In de wijze waarop we leveranciers selecteren tot de manier waarop we onze klanten benaderen.

Thought Leadership in plaats van Market Leadership

Wij gaan voor Thought Leadership in plaats van Market Leadership. We willen niet de grootste zijn, maar we willen vooral de meeste impact maken. Wij vinden het belangrijk dat we aan het einde van elk jaar partijen op het gebied van palmolie, gerecycled plastic of het gebruik van parabenen hebben beïnvloed. Uiteraard moeten we geld verdienen om de rekeningen te kunnen betalen en om te kunnen ontwikkelen en groeien. Maar beïnvloeden richting een schoon huis voor onze kinderen vandaag, maar ook een schonere wereld voor onze kinderen in de toekomst.  Dát is wat ons drijft.

Open Source: delen, delen, delen

Wij geloven in het delen van informatie met leveranciers, afnemers én concurrenten. Alle mogelijke stakeholders kunnen informatie krijgen hoe ze bepaalde zaken moeten doen of oplossen. Waarom? Omdat dat de manier is om onze missie zo snel mogelijk te realiseren. Enkele voorbeelden hoe dat werkt:

Gerecycled plastic

Vijf jaar geleden zijn wij begonnen met verpakkingen van 100% gerecycled plastic. Nu beginnen andere merken ons te kopiëren. En terecht, want inmiddels behoren de plasticsoep  en microplastics in water en de grond tot de grootste uitdagingen wereldwijd.

De lichtgroene en donkergroene consument

Wij onderscheiden binnen de zeepmarkt consumenten als donkergroen of lichtgroen. Donkergroene mensen zijn de doelgroep die altijd al koos voor de biologische speciaalzaak. Zij vormen de groep die je vroeger de geitenwollensokken doelgroep zou noemen. Deze groep is vrij stabiel en groeit nauwelijks. Lichtgroene mensen kopen hun bio-producten in de ‘gewone supermarkt’. Deze doelgroep is verantwoordelijk voor de omzetgroei van biologische producten.

Green Soap Company constateerde een mismatch tussen de lichtgroene consument en het ‘grijze’ aanbod. Tot op heden bestonden er vooral donkergroene merken, die niet matchen met de behoeften van de veel grotere, lichtgroene groepen consumenten. Ze waren vaak te duur, de geur was niet lekker en ze maakten niet altijd even goed schoon. Onze mindset: geef de lichtgroene consument producten die redelijk zijn geprijsd, lekker ruiken én goed schoonmaken.

Stel je vraag!

Bij GSC zijn we gek op vragen. Omdat wij geloven dat nieuwsgierigheid essentieel is voor vooruitgang. Dus tik maar in wat je wilt weten. We vinden niets gek.