Onze merken

Green Soap Company: een omgeving die duurzame merken koestert

Green Soap Company staat voor meerdere merken. Wij zijn een organisatie achter een aantal duurzame merken, die helpen om onze missie te realiseren. Ze hebben elk hun eigen merkidentiteit en positionering, waardoor ze elk een eigen plek in de markt hebben voor een specifieke groep fans. Want niet elke groep consumenten heeft hetzelfde profiel en dezelfde behoeften. Onze merken laten zien dat we dat niet alleen begrijpen, maar ook werk maken van het invullen van producten die behoeften te bevredigen.

De merkidentiteit van ons corporate merk Green Soap Company

Onze merken zijn allemaal duurzaam en geven antwoord op een belangrijke consumentenbehoefte. Elk merk focust op een andere behoefte. Zo bedienen we de hele markt en krijgen we iedereen mee. Green Soap Company richt zich op de lichtgroene consument. Als we hen voor ons winnen, creëren we de grootste beweging en verduurzamen we de markt. De lichtgroene consument is de mainstream consument. Het zijn consumenten die duurzaamheid belangrijk vinden, maar waarbij het onderwerp niet prioriteit nummer één is.  Een product moet voor hen vooral goed werken, prettig in gebruik zijn en/of goed te betalen zijn. Dat het ook nog eens duurzaam blijkt, maakt het product extra aantrekkelijk. Onze producten scoren overigens zó goed op duurzaamheid, dat we daardoor ook veel donkergroene consumenten meekrijgen. Maar zij zijn niet onze focus doelgroep.

 

Onze waarden en persoonlijkheid

De waarden en persoonlijkheid van Green Soap Company: totale transparantie, voortrekker, gek op de natuur, uitgesproken, aanstekelijk, altijd strevend naar beter/duurzamer.

 

  • Met nieuwe kennis en technologie verbeteren we onszelf continu en worden we steeds duurzamer, professioneler, sneller en vernieuwender
  • Wij werken met een flexibel team (sourcing, transport en opslag zijn allemaal extern) zodat we snel kunnen opschalen en geen kapitaal in vaste activa vastleggen
  • Ons team is een mix van purpose en profit
  • Wij zijn financieel onafhankelijk van donoren of geldschieters en hoeven dan ook geen concessies te doen om ons doelen te bereiken
  • We delen onze kennis met iedereen: van leveranciers tot afnemers en concurrenten. Zodat de verduurzaming zo snel en breed mogelijk plaatsvindt
  • Onze winsten worden grotendeels in de onderneming geïnvesteerd om nóg meer impact te kunnen maken
  • Onze resultaten drukken wij vooral uit in onze bijdrage aan het veranderen van de markt

 

We hebben geen concurrenten. Omdat we de markt niet willen veroveren, maar veranderen. Iedereen mag bij ons komen kijken en met ons meedoen. Graag zelfs. Natuurlijk spelen we wel een spel met de andere merken in de schappen. Om de mainstream consument te bereiken, moeten we opvallen tussen het marketinggeweld van de grote merken. Daarom zijn we professioneel, vernieuwend en snel. En soms prikkelen we de grote merken een beetje. Op onderwerpen die we belangrijk vinden. Dat doen we niet fanatiek of agressief, maar vanuit de behoefte om hen mee te krijgen.

De merken van Green Soap Company

Op dit moment hebben we twee productmerken voor verschillende groepen fans:

Marcel’s Green Soap

Marcel’s Green Soap richt zich op de lichtgroene consument: mensen die het belangrijk vinden om goed voor de planeet te zorgen, maar daarin niet te streng zijn voor zichzelf. Kopers en gebruikers van was- en schoonmaakmiddelen zijn (nog) vooral vrouwen, maar mannen waarderen de producten van Marcel’s Green Soap net zo goed. De waarden en persoonlijkheid van Marcel’s Green Soap: gek op natuur, aanstekelijk, relativerend, altijd strevend naar beter, laat je lachen. Dit is wat Marcel’s Green Soap onderscheidend maakt:

 

•    De producten zijn 100% vegan en de verpakkingen zijn van 100% gerecycled plastic
•    We bedenken en implementeren steeds nieuwe manieren om ons merk en daarmee de markt nog natuurlijker te maken (bv plasticvrije verpakkingen, palmolievrij)
•    Mensen die het gebruiken zijn lyrisch: vanwege de geur, de prestatie van de
producten of gewoon omdat Marcel’s Green Soap hun een goed gevoel heeft gegeven.

 

Marcel’s Green Soap heeft geen concurrenten. Elk merk, elk bedrijf, elk individu mag onderdeel worden van de ‘Feel Good Cleaning’ beweging. Graag zelfs! Sluit je aan en voel je goed. Wil je meer weten over het merk Marcel’s Green Soap? Bekijk dan de website marcelsgreensoap.com voor alle producten, nieuws & meer.

Driehoek

Het iconische merk Driehoek is sinds 2017 lid van Green Soap Company familie. Het 120 jaar oude Driehoek richtte zich lange tijd op traditionele vrouwen boven de 50, die al jarenlang gebruiker zijn van het merk. Ze hebben dat van hun moeder geleerd. De ambitie is om ook moderne vrouwen boven de 20 jaar voor het merk te winnen. Zij hebben een bewuste levensstijl en zijn nog niet bekend met het merk en de producten van Driehoek. Driehoek is vooral een helper, die veilig, grondig en natuurlijk schoon maakt. Driehoek is:

 

•    Krachtig omdat het gemaakt is van pure, natuurlijke zeep
•    Natuurlijk omdat het door zijn krachtige natuurlijke formulering alle soorten vlekken aan kan.
•    Veilig omdat er alleen natuurlijke ingrediënten in zitten. En omdat het natuurlijke materialen zoals hout en steen bij uitstek niet alleen schoon maakt, maar ook beschermt.

 

Deze eigenschappen maken dat experts het product aanraden. Zo zullen je moeder, de meubelverkoper of de vloerexpert je allemaal aanraden om Driehoek te gebruiken. Daarnaast is Driehoek een iconisch en authentiek merk. Veel consumenten hebben al jarenlang vertrouwen in dit merk en zijn trotse ambassadeurs geworden. Kijk vooral ook op de website driehoekzeep.nl voor alle producten en handige tips.

Stel je vraag!

Bij GSC zijn we gek op vragen. Omdat wij geloven dat nieuwsgierigheid essentieel is voor vooruitgang. Dus tik maar in wat je wilt weten. We vinden niets gek.