Green Soap Company Academy: ons online platform voor kennis en inspiratie

Kennisdeling

We verkopen geen zeep, maar we verkopen een ambitie en een droom: niet alleen een schoon huis voor onze kinderen vandaag maar ook een schonere wereld voor onze kinderen in de toekomst. Kennis en inspiratie vormen daarbij onmisbare ingrediënten. Waarom? Omdat juist wetenschap en enthousiasme mensen drijven richting ander gedrag. Gedrag richting de wereld die wij voor ogen hebben.

 

Kennis delen zorgt ervoor dat die kennis verdiept en verbetert. Daarom houden we wat we weten niet voor onszelf, maar hebben we een platform waar we kennis over alle mogelijke, relevante onderwerpen presenteren en ter discussie stellen: de GSC Academy. Een platform gericht op het verspreiden van kennis om anderen te beïnvloeden en duurzaamheid meer snelheid en een bredere basis te geven, maar ook om onze eigen kennis te verbreden en te vergroten.

GSC Academy: een online platform

Vanwege de carbon footprint van ons werk, opereert de GSC Academy alleen maar online. Via interactieve webinars met sprekers van de Green Soap Company, wetenschappers, journalisten, activisten of politici. We vormen een breed toegankelijk platform voor iedereen die een bijdrage wil en kan leveren. Alleen luisteren en meedoen in discussies mag natuurlijk ook!

GSC Academy: onderwerpen van gesprek

Een greep uit de onderwerpen die binnen de GSC Academy op korte termijn aan de orde komen:

  • Palmolie. Wat zijn de effecten van het gebruik van palmolie? En wat zijn de alternatieven?
  • Gerecycled plastic. De plasticsoep neemt wereldwijd angstaanjagende vormen aan. Wat zijn opties als het gaat om – de verpakkingen van schoonmaakmiddelen voor huid en huis?
  • Parabenen. Een groep chemische stoffen, die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld verzorgingsproducten langer mee kunnen gaan. Ze hebben helaas een zwak oestrogeenachtige werking. Oestrogeen speelt een rol bij het ontstaan of groei van borstkanker. Hoe kunnen we parabenen vervangen?
  • Vegan. Enkele jaren geleden nog aanleiding voor smalend gelach, inmiddels een ingeburgerd begrip. De carbon footprint van vegan producten is vele malen beter dan die van dierlijke. Direct bepaalde stoffen zoals glycerine uit planten halen is daarom veel effectiever dan ze uit dieren halen. Wat is het potentieel van vegan en wat betekent dat voor productieprocessen en de supply chain?

GSC Academy: ambassadeurs

De GSC Academy heeft zijn wortels in groepen mensen die de wereld een stukje de goede kant op willen duwen. Denkers, activisten, mensen met een koel hoofd en een warm hart. Met een klein aantal mensen hebben we een speciale band: onze ambassadeurs:

  • Maurits Groen, activist en ondernemer die zich bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken
  • Merijn Tinga, beeldend kunstenaar, kitesurfer en activist. Als Plastic Soup Surfer onderneemt hij acties om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door zwerfvuil.
  • Tim Hofman, presentator, journalist, dichter en columnist. Hij is onder andere bekend als presentator van het online programma #BOOS waarmee hij diverse prijzen won
  • Harm Edens, presentator van BNR duurzaam
  • Paul van Liempt, Changemaker.inc partner
  • Tom van der Lee, 2de kamerlid Groen Links

Agenda van de GSC Academy

Wil je een webinar van de GSC Academy bijwonen? Bekijk hier de agenda. Heb je ideeën voor een bijdrage, mail dan s.v.p. naar erik@greensoapcompany.com

Stel je vraag!

Bij GSC zijn we gek op vragen. Omdat wij geloven dat nieuwsgierigheid essentieel is voor vooruitgang. Dus tik maar in wat je wilt weten. We vinden niets gek.